Kurs domowego masarstwa dla zaawansowanych dedykowany jest osobom, które mają już jakieś doświadczenia w produkcji wędlin. Do udziału w nim zachęcamy wszystkie osoby, które chcą cieszyć się prawdziwymi, wysokiej jakości wędlinami i wyrobami mięsnymi. Kontynuujemy tradycję wyrobu swojskich kiełbas, szynek i podrobów z korzyścią dla własnego zdrowia. Uczestnicy nauczą się poznawać jakość składników, ich pochodzenie, dobierać odpowiednie narzędzia. Zdobyta wiedza teoretyczna i praktyczna z pewnością odmieni dotychczasowy sposób życia i odżywiania.
W pakiecie:
– 3 dni ( dwa noclegi ) w komfortowych pokojach w Holiday Home Folwark Wrzosówka,
– pełne wyżywienie – 2 śniadania, 2 obiadokolacje, lunch, kawa, herbata, woda, soki,
– paczka z własnoręcznie zrobionymi swojskimi wędlinami (około 8 kg),
– oprawiony CERTYFIKAT (zaprojektowany i przygotowany do powieszenia na ścianie)
– skoroszyt z ekopapieru o pełnym pakiecie receptur z kursów
Dodatkowo możliwość relaksu nad stawem w Spa Ruska Bania (korzystanie z jacuzzi i sauny parowej)
Kursanci mają zapewnione fartuchy: jednorazowe rękawiczki oraz obuwie zmienne. Prosimy zaopatrzyć się w ciepłą odzież.
W programie kursu:
– krakowska,
– serdelki przedwojenne,
– pasztetowa,
– kiełbasa myśliwska,
– kiełbasa szynkowa,
– szynka z kością,
– rozbiór półtuszy.
Naukę prowadzą zaprzyjaźnieni z Folwarkiem Wrzosówka pasjonaci masarstwa z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem.
Ważna informacja! Minimalna ilość uczestników niezbędnych do odbycia się kursu to 4 osoby. Organizator Folwark Wrzosówka Sp. z o.o. zastrzega sobie możliwość odwołania/przełożenia kursu w razie nie osiągnięcia minimum uczestników
PROWADZĄCY: Mistrz Masarski Krzysztof
CZAS TRWANIA: 3 dni / 2 noce
CENA:
1490 zł/ os
1340 zł/ os towarzysząca nie biorąca udziału w kursie
Podana cena jest ceną za 1 miejsce w pokoju dwuosobowym.
W pakiecie:
– 3 dni ( dwa noclegi ) w komfortowych pokojach w Holiday Home Folwark Wrzosówka,
– pełne wyżywienie – 2 śniadania, 2 obiadokolacje, lunch, kawa, herbata, woda, soki,
– paczka z własnoręcznie zrobionymi swojskimi wędlinami (około 8 kg),
– oprawiony CERTYFIKAT (zaprojektowany i przygotowany do powieszenia na ścianie)
– skoroszyt z ekopapieru o pełnym pakiecie receptur z kursów
– korzystanie z jacuzzi i sauny parowej w SPA Ruska Bania.