Kursy domowego masarstwa to przede wszystkim dobra zabawa połączona z nauką, podczas której swoją wiedzę przekażą pasjonaci w tej dziedzinie. Wiedza ta jest niezwykle cenna, gdyż gromadzona była przez lata i oparta na wielu metodach prób i błędów. W konsekwencji tych działań doskonale wiemy jak wykonać znakomitej jakości wędliny. Wędliny, pozbawione konserwantów i wszystkich szkodliwych dodatków. W czasie kursu uczestnicy nauczą się w jaki sposób doprawić mięso i jak wydobyć jego naturalny smak. Po przejściu kursu uczestnicy będą mogli samodzielnie wykonywać domowe wędliny przewyższające jakością i smakiem wszystkie te, oferowane w sklepach.
W pakiecie:
– 2 noclegi w w komfortowych pokojach Holiday Home Folwark Wrzosówka,
– pełne wyżywienie – 2 śniadania, 2 obiadokolacje, lunch, kawa, herbata, woda, soki,
– paczka z własnoręcznie zrobionymi swojskimi wędlinami (około 8 kg),
– oprawiony CERTYFIKAT (zaprojektowany i przygotowany do powieszenia na ścianie),
– skoroszyt z ekopapieru o pełnym pakiecie receptur z kursów .
Kursanci mają zapewnione: fartuchy, jednorazowe rękawiczki oraz obuwie zmienne.
Prosimy zaopatrzyć się w ciepłą odzież.
Harmonogram
1 dzień.
12.00 Przyjazd
13.00 Rozpoczęcie kursu
18.30 Obiadokolacja
2 dzień
8.00 Śniadanie
9.15 Kurs
13.00 Lunch
17.00 Obiadokolacja
3 dzień
8.30 Śniadanie – degustacja wyrobów i podsumowanie kursu
11.00 Wyjazd
Ilość miejsc ograniczona.
Ceny:
1490 zł/ os
1340 zł/ os towarzysząca nie biorąca udziału w kursie
Podana cena jest ceną za 1 miejsce w pokoju dwuosobowym.
Ważna informacja! Minimalna ilość uczestników niezbędnych do odbycia się kursu to 4 osoby. Organizator Folwark Wrzosówka Sp. z o.o. zastrzega sobie możliwość odwołania/przełożenia kursu w razie nie osiągnięcia minimum uczestników