ZAPISZ SIĘ
NA KURS



Zrób pierwszy krok …

KURS PODSTAWOWY

Strona główna | Kurs podstawowy


Kurs domowego masarstwa obejmuje poznawanie oryginalnych starych receptur i nowych technologii masarskich. Niektóre z nich są chronione przed zapomnieniem i przekazywane z pokolenia na pokolenie. Na kursie dla początkujących można nauczyć się wyrobu wędlin domowym sposobem. Jest to bardzo przydatne w dobie wysoko przetwarzanych wyrobów masarskich, których jakość jest zaniżana, aby obniżyć koszty produkcji. Zdobyta wiedza teoretyczna i praktyczna z pewnością odmieni dotychczasowy sposób życia i odżywiania.

W pakiecie:
– 3 dni ( dwa noclegi ) w komfortowych pokojach w  Holiday Home Folwark Wrzosówka,
– pełne wyżywienie – 2 śniadania, 2 obiadokolacje, lunch, kawa, herbata, woda, soki,
– paczka z własnoręcznie zrobionymi swojskimi wędlinami (około 8 kg),
– oprawiony CERTYFIKAT (zaprojektowany i przygotowany do powieszenia na ścianie),
– skoroszyt z ekopapieru o pełnym pakiecie receptur z kursów

Dodatkowo możliwość relaksu nad stawem w Spa Ruska Bania (korzystanie z jacuzzi i sauny parowej)

Kursanci mają zapewnione fartuchy: jednorazowe rękawiczki oraz obuwie zmienne. Prosimy zaopatrzyć się w ciepłą odzież.

W programie kursu:

– nauka rozbioru półtuszy,
– nauka wyrobu 3 rodzajów kiełbas:
  • biała
  • śląska
  • czosnkowa

– nauka przygotowania, peklowania i wędzenia:

  • polędwicy
  • szynki
  • baleronu
  • boczku
  • schabu

– nauka wyrobu kaszanki i salcesonu.

Kurs prowadzi znany praktyk masarstwa Mistrz Masarski Piotr.

Zapraszamy!!!

Ważna informacja! Minimalna ilość uczestników niezbędnych do odbycia się kursu to 4 osoby. Organizator Folwark Wrzosówka Sp. z o.o. zastrzega sobie możliwość odwołania/przełożenia kursu w razie nie osiągnięcia minimum uczestników



INFORMACJE:

PROWADZĄCY: Mistrz Masarski Piotr

CZAS TRWANIA: 3 dni / 2 noce

CENA:

1490 zł/ os
1340 zł/ os towarzysząca nie biorąca udziału w kursie

Podana cena jest ceną za 1 miejsce w pokoju dwuosobowym.

W pakiecie:
– 3 dni ( dwa noclegi ) w komfortowych pokojach w Holiday Home Folwark Wrzosówka,
– pełne wyżywienie – 2 śniadania, 2 obiadokolacje, lunch, kawa, herbata, woda, soki,
– paczka z własnoręcznie zrobionymi swojskimi wędlinami (około 8 kg),
– oprawiony CERTYFIKAT (zaprojektowany i przygotowany do powieszenia na ścianie)
– skoroszyt z ekopapieru o pełnym pakiecie receptur z kursów
– korzystanie z jacuzzi i sauny parowej w SPA Ruska Bania.


Polecamy również

KURS ZAAWANSOWANY

KURS ZAAWANSOWANY

Kurs zaawansowany