ZAPISZ SIĘ
NA KURS



Zrób pierwszy krok …

KURS PODSTAWOWY

Strona główna | Kurs podstawowy


KURS DOMOWEGO MASARSTWA 2023
01.12 – 03.12.2023

Kurs domowego masarstwa obejmuje poznawanie oryginalnych, starych receptur i nowych technologii masarskich. Niektóre z nich są chronione przed zapomnieniem i przekazywane z pokolenia na pokolenie. Na kursie podstawowym można nauczyć się wyrobu wędlin domowym sposobem. Jest to bardzo przydatne w dobie wysoko przetwarzanych wyrobów masarskich, których jakość jest zaniżana, aby obniżyć koszty produkcji. Zdobyta wiedza teoretyczna i praktyczna z pewnością odmieni dotychczasowy sposób życia i odżywiania.

W pakiecie:
– 3 dni ( dwa noclegi ) w komfortowych pokojach w Holiday Home Folwark Wrzosówka,
– pełne wyżywienie – 2 śniadania, 2 obiadokolacje, lunch, kawa, herbata, woda, soki,
– paczka z własnoręcznie zrobionymi swojskimi wędlinami (około 8 kg),
– oprawiony CERTYFIKAT (zaprojektowany i przygotowany do powieszenia na ścianie),
– skoroszyt z ekopapieru o pełnym pakiecie receptur z kursów

Dodatkowo możliwość relaksu nad stawem w Spa Ruska Bania (korzystanie z jacuzzi i sauny parowej)

Kursanci mają zapewnione fartuchy:, jednorazowe rękawiczki oraz obuwie zmienne. Prosimy zaopatrzyć się w ciepłą odzież.

W programie kursu:

– nauka rozbioru półtuszy,
– nauka wyrobu:
  • kiełbasy białej
  • kiełbasy czosnkowej
  • kaszanki

– nauka przygotowania, peklowania i wędzenia:

  • polędwicy
  • szynki
  • baleronu
  • boczku
  • schabu

Kurs prowadzi znany praktyk masarstwa Mistrz Paweł.

Zapraszamy!!!

Ważna informacja! Minimalna ilość uczestników niezbędnych do odbycia się kursu to 4 osoby. Organizator Folwark Wrzosówka Sp. z o.o. zastrzega sobie możliwość odwołania/przełożenia kursu w razie nie osiągnięcia minimum uczestników



INFORMACJE:

PROWADZĄCY: Mistrz Paweł

CZAS TRWANIA: 3 dni / 2 noce

CENA:

1790 zł/os
1650 zł/ osoba towarzysząca nie biorąca udziału w kursie

Podana cena jest ceną za 1 miejsce w pokoju dwuosobowym.

W pakiecie:
– 3 dni ( dwa noclegi ) w komfortowych pokojach w Holiday Home Folwark Wrzosówka,
– pełne wyżywienie: 2 śniadania, 2 obiadokolacje, lunch, kawa, herbata, woda, soki,
– paczka z własnoręcznie zrobionymi swojskimi wędlinami (około 8 kg),
– oprawiony CERTYFIKAT (zaprojektowany i przygotowany do powieszenia na ścianie),
– skoroszyt z ekopapieru o pełnym pakiecie receptur z kursów
– korzystanie z jacuzzi i sauny parowej w SPA Ruska Bania.




Polecamy również

KURS ZAAWANSOWANY

KURS ZAAWANSOWANY

Kurs zaawansowany